torsdag 3 januari 2013

vårsommar tvåtusentolv

andra delen av tvåtusentolv:

maj:
var i löderup och gick i shorts och linne samt fotade svalor i svalornas sluttning, åkte longboard mycket, praoade på ekologihuset, praoade på dagis med ronja, det var tjugo grader sommarvarmt, gick kvällspromenad i fantastiskt ljus med hanna, var på esplanaden (loppis) med ellinor ofta och åkte spontant ner till löderup med ellinor över dagen en gång, solade på taket, var med towa och drog omkring mitt i natten och busringde våra vänner, blåste bubblor, var med hanna, var himla social och träffade vänner mest hela tiden. var massa i löderup, mycket bra månad.

 juni:
åkte longboard med lillebror, stack till stenbrottet med några vänner efter skolan en dag, hängde med mina favoritflickor (första gången det var vi alla fyra) i lund, svala följde med till löderup, sprang sex km med mamma men sprang vilse så det blev en mil, solade typ varje dag för det var så fint väder, hängde i källare, slutade sälja kvällsposten (tack och lov), hade skolavslutning och var så jävla glad för det. juni var som juni ska vara, somrig och fin.
juli:
åkte till iona (en liten ö utanför Skottland) på konfirmationsresa från slutet av juni till början av juli, vilket var både fruktansvärt fantastiskt och fruktansvärt förfärligt i olika omgångar. dock var där underbar natur och fick ju se puffins (lunnefåglar), vilket jag velat sen jag var typ tre. konfirmerade mig, var med ellinor, hade rosa dip-dye, hängde med kusinerna i löderup, var på konfafest hos ellinor i nogersund vilket var fett som fan, var supermycket i löderup över huvud taget och levde sommarlovslivet där, träffade såklart siri massa i löderup, hade spontanpicknick med hanna på en otroligt vacker skolgård, kryssade för många saker på min sommarlovslista. hade det förfärligt bra. 

augusti:
min favoritmånad alltså, inte bara i år utan liksom alltid. var i vena (farfars stuga på landet i östergötland) och fiskade kräftor, plockade svamp, fiskade, chillade, plockade blåbär och smultron, spelade fotboll, badade, hade det himla bra med kusinerna och farfar och pappa och lillebror. tittade på åtvidaberg mot aik och åtvid vann tihihih. var i löderup med hanna, var i löderup och gick heldagspromenad med mamma och moster till kåseberga, var vid stens huvud med familjen, åt mycket dyr pizza, var i världens gosigaste och rörigaste cykelaffär, gjorde små utflykter, osv.
fortfarande augusti, men Äventyret med stort Ä fick ha en egen liten bild. stack ju iväg på roadtrip by bike med mina finafina flickor, och det var så galet bra, typ att: ligga på grusvägar och landsvägar och motorvägar när benen blev för trötta, och kolla på molnen som åkte förbi, att bli genomvåt av regn men skratta ändå, att uträtta sina behov i naturen, att äta nutellamackor så mycket att man känner äkta lycka över pestopasta, sätta upp tältet, att somna mitt i natten efter "jag har aldrig" och "sanning eller konka", att vakna tillsammans, att läsa kartan (inte jag dock) för att hitta, att träffa lamadjur, att hitta så fina ställen, att diska i bäckar och sjöar, att aldrig borsta tänderna och äta för mycket godis. att leva livet, åh.
augusti var oförskämt bra.

och ja, när jag ser tillbaka, så var sommarmånaderna årets bästa. var deppig väldigt sällan och levde väldigt mycket. himla bra.

6 kommentarer:

 1. åh så fint, såå fint!
  du skulle jag inte kunna få den sista bilden på mig, den när jag sitter i gräset i körsbärsdalen? :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. jorå, har typ fem såna bilder. kan skicka dem imorn om du påminner mig! &tacktack såklart

   Radera
 2. åh, jag vill också på Äventyr i augustinätter. Det låter så himla mysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag vill också, ännu mer. äventyr, nätter och augusti är något av det bästa jag vet och de tre i samma mening får det att göra ont i bröstet av längtan.

   Radera

skriv nåt fint så blir jag sockerdrickeglad